Oświadczenie Andrzeja Bystrona: „Nie należę do żadnej partii politycznej…”

Kandydat na burmistrza Kartuz Andrzej Bystron w przesłanym oświadczeniu dementuje pojawiające się w przestrzeni publicznej informacje, jakoby należał do którejkolwiek partii politycznej. „Mam na uwadze tylko dobro i interesy mieszkańców…” – komentuje.

Jakiś czas temu Andrzej Bystron, radny pow. kartuskiego oświadczył, że będzie ubiegał się o fotel burmistrza Kartuz w nadchodzących wyborach samorządowych. Radnego kojarzyć można z wielu działań, związanych przede wszystkim z lokalnymi sprawami i ludźmi, a nie interesami partyjnymi. Dlatego zdecydował się zamieścić w lokalnych mediach oświadczenie, którego treść publikujemy poniżej:

Ze względu na pojawiające się co jakiś czas w obiegu publicznym informacje o mojej przynależności partyjnej oświadczam, że NIE JESTEM CZŁONKIEM ŻADNEJ PARTII POLITYCZNEJ, dołączam też stosowny dokument. Kandydując na funkcję burmistrza Kartuz będę miał na uwadze tylko i wyłącznie dobro oraz interes Mieszkańców oraz przyszłość Naszej Gminy Kartuzy.

Zobacz również: Radny Bystron o autobusowym połączeniu do Kościerzyny: „Do sprawy trzeba wrócić…”